Niagara Falls (part II: les catarates)

Les catarates del Niagara s’originen per la diferència d’alçada existent entre els dos llacs que es comuniquen a través  del riu Niagara: Eire i Ontario. El símbol vermell amb la “A” indica la situació de les cascades.L’aigua salva el desnivell, d’uns 50 metres, a través de dues catarates, l’una a la banda americana (coneguda com el “Vel de la Núvia”) i l’altra a la canadenca (“La Ferradura”).Estrictament parlant la frontera divideix la catarata de la ferradura pel mig de manera de Estats Units té un 66% de les cascades i Canadà el 33% restant.

A banda i banda de la frontera, dos pobles homònims i una mateixa indústria del turisme.

La cortina d’aigua de la catarata americana clau plana i el seu principal atractiu resideix en poder contemplar com milions de litres d’aigua es precipiten (a raó d’un milió de banyeres per segon) sobre les roques que la erosió ha anat desgranant amb el temps i s’acumulen al fons:

A la de la banda canadenca, La Ferradura per la seva forma convexa (o còncava, no voldria entrar en la discusió de sempre), part de l’aigua es transforma en un núvol de bruma que s’eleva per damunt del riu amerant el passeig per on els turistes més delicats es veuen obligats a posar-se un impermeable:

Des de la banda canadenca s’encarreguen de que l’espectacle duri també per la nit projectant potents focus de colors sobre les aigües:

El resultat queda així:

La visita no està complerta si no s’agafa un dels vaixells que donen la volta pel riu apropant-se a les cascades. La companyia, ‘La dama de la bruma’, te passeja durant 30 minuts pel mòdic preu de $16,50 (impermeable blau inclòs, taxes no):

Ja tinc disfressa per Halloween: Bela Lugosi

L’inpermeable pot semblar aparatòs, però es imprescindible:

Des del passeig et pots aproximar a la Ferradura fins a pocs metres. Lo núvol que s’aixeca crea un microclima fins i tot en un dia de molta calor.

Aquí un detall del vaixell des de dalt:Aquí un altre detall de la catarata americana on he marcat els turistes per que us feu una idea de les mides. Per cert, l’impermeable dels turistes americans és groc.Ordes de turistes, alguns atractius com els que estan en primer terme a l’esquerra:I finalment, és clar, la sortida per la botiga:

Un vídeo final:

Advertisements

About Alexandre Fabregat Tomàs

As a postdoctoral fellow at City University of New York, I am interested in everything related with the numerical simulation of heat and mass transport in turbulent flows.
This entry was posted in De turisme, Visites and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s